Kluk v akci
Tento týden jsem dostal možnost vyzkoušet si vedení domácnosti. Uklízení, praní, nákupy, vaření. Uklid zvládám tak nějak průběžně, oblečení mám dost, takže pračka zůstala na suchu. Nakupování mi nedělá nejmenší problémy, takže mi zbývá jen to vaření. Zbývalo. Do středy jsme dojídal jídlo navařené z víkendu, ale dnes se kouknu do lednice a ta prázdná. Ze zahrady jsem dovezl nějaké ovoce a zeleninu, rozhodl jsem se ji použít pro svůj experiment. Rajčat bylo víc než dost, v kuchařce jsme proto nalistoval stránku s popisem rajčatové omáčky pro úplné blbce. To je psaný přímo pro mě, řekl jsem si. Plán byl zhruba takový. Kuřecí maso s rajčatovou (neplést s rajskou) omáčkou, jako příloha těstoviny. Což o to, uvařit těstoviny není nic náročného, proto jsem začal právě tímto úkolem. Dále jsme si nachystal asi 8 malých rajčat, cibuli, česnek, maso(rozmrazené). Koření by mělo být tak nějak při ruce. Nakrájet cibulku, stačí půlka, druhou až posléze. Cibulku jsem dal na pánvičku a dal se do krájení masa na tenké nudličky. V duchu jsem si představoval, že na mě míří kamery ze čtyř směrů a u televizních obrazovek po celém světě si slečny a hrstka chlapů píší na kousek papíru ingredience. Okem kouknu na cibulku. Divné, asi někam zmizela. Tak ne, jen její barva se změnila v černou a splynula s pánvičkou. No nevadí, ta bude na krásu. Okořenit maso, paprika, sůl a pepř musí pro začátek stačit. Šup s tím vším na pánev. Olej prská všude kolem ale toho nedbám a dívám se na těstoviny. Bez problémů, v tom jsem přeci machr. Rychle musím oloupat rajčata, v receptu se totiž píše o loupaných z konzervy. Stihnu asi dvě, ale mezitím se na pánvi děje něco divného, asi by to chtělo rychle zalít rajčatovým pyré. Ale to ještě není hotovo. Mixér vyřeší časovou ztrátu, slupky jsou za pár sekund minulostí. Po chvilce se všechno pěkně míchá na pánvi, jen si nejsem moc jistý, jestli se dnes najím. První ochutnání tomu nenasvědčovalo. Zapomněl jsem na česnek, takže rychle oloupat, najemno nakrájet a honem do kotle s ním. Koření. V kuchařce psali bazalka. Snažím se ji najít, ale nedaří se. Bez bazalky by to nešlo a tak se snažím o to víc. Až poslední sklenička úplně vzadu nesla vytoužený nápis. Po otevření jsem se ale dost polekal. Řekl bych, že ji nikdo nepoužíval nejméně 5 let. Ale v receptu byla, tak žádné výmluvy. Ještě trochu pepře, soli, cukru, zbytek česneku. Do toho všeho je třeba scedit těstoviny. K druhému ochutnání jsem se odhodlal až před samotným koncem. Musím říct, že to nechutná až tak špatně. Rychle s tím na talíř, vyfotit a můžu se do toho pustit. K mému překvapení to bylo poživatelné, ba co víc, dokonce jsem si pochutnal. Ještě uvidíme, co to se mnou udělá až si jídlo sedne, ale myslím, že ze mě roste druhý Jamie Oliver....
ještě uklidit nepořádek.....
Komentáře
Přehled komentářů
Tak Ty si s těma rajčatama nedáš pokoj?? :-)))
A potom?
(Štěpán, 8. 8. 2008 9:33)Vaření obvykle pozřením pokrmu nekončí :). Přežil jsi to?
dobrý
(romča, 7. 8. 2008 21:52)podle toho, co píšeš, to muselo být zajímavý...být u toho, tak se asi pobavím, stačilo mi to jen číst, a docela jsem se pobavila.ale hlavně, že sis pochutnal, no, a když si zvykneš na spálenou cibulku, tak Ti možná bude chutnat někdy i moje kuřecí na pórku a víně...:-)))))) každopádně na silvestra už to riskovat nebudu, teď Ti aspoň nebylo špatně:-))))) a co se týče toho zapomenutýho česneku, pamatuj, že pokud ho jíš, tak platí pravidlo:česneku není nikdy dost...:-)
Paradajky
(Bulhar, 13. 8. 2008 14:33)